Gräset blir grönt där man vattnar det

Anders Angbäck har jobbat i byggbranschen ända sedan slutet av 70-talet. Att han skulle jobba med byggfrågor var dock inte självklart utan en konsekvens av att betygen inte räckte till gymnasiets Barn- och ungdomslinje. Rätt hamnade han ändå. Att jobba med människor var det som lockade och det insåg han snart att han fick göra även i byggbranschen.

Till Erfator kom Anders 2007, dedikerat för bygget av Uppsala Centralstation. Det är också det projekt som Anders är mest stolt över att ha på sitt CV.

– När jag åker med min son genom Stockholm brukar han säga att det verkar som att jag varit med och byggt upp halva stan, det är kul. Men om jag måste välja ett projekt så blir det Uppsala Centralstation. Det ligger mig fortfarande varmt om hjärtat, dels för att det var ett komplext projekt i samverkan med Trafikverket och Uppsala Kommun, dels för att vi tilläts ta ut svängarna. Om du tittar på glasfasaden så ser du att den hålls ihop av gammal räls från 20-talet. Jag och en kollega var ute i en depå och letade räls för att se om vi kunde få ihop tillräckligt. Det var verkligen hands on, ett sådant projekt som man bara får en gång. Att Uppsala Centralstation sedan fick högsta betyg av resenärerna när de utvärderade bygget utifrån olika aspekter som tillgänglighet, miljö, funktionalitet, estetik, gjorde inte minnet sämre.

Idag arbetar Anders mitt i city, med projektledning av butiksdelen i Mood District som blir en förlängning av Mood-gallerian på andra sidan gatan.

Berätta, vad är det du gör om dagarna?

– Det är många möten; projekteringsmöten, beslutsmöten, budgetmöten. Min uppgift är att se till att alla gör det de ska för att vi ska bli klara i tid. Koordinering och tidsstyrning, kommunikation och dialog är jätteviktigt för att vi ska lyckas. Det här är ett samverkansprojekt där vi sitter tillsammans, projektledare och byggare från olika entreprenörer. Det som gör det lite speciellt är också att arbetet sker succesivt, i takt med att vi får in hyresgäster. Vi vet fortfarande inte om det blir tre eller tio restauranger, det gör det väldigt komplext, men det är det är också det jag gillar med mitt jobb.

Ja, vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag gillar att skapa team och att ha många kontaktytor så att interagera med fastighetsägare, konstruktörer, arkitekter, byggare är det jag gillar mest. Att vi samlas kring en uppgift och det krävs att alla gör sin del för att vi ska lyckas. Det handlar mycket om tid, varje överträdelse i tid kostar pengar.

Det där med tid lät inte så roligt, det lät mer som en utmaning?

– Jo, fast jag gillar utmaningar. Jag jobbar för att vi ska få det allra bästa resultatet, det driver mig. Hög kvalitet, nöjda hyresgäster, en fastighetsägare som känner wow, det gjorde ni riktigt bra. Då blir jag nöjd.

Har du något drömprojekt?

– Jag gillar de här samhällsprojekten. Stora, komplexa byggen som kräver samarbete från många håll. Den typen av projekt innebär också att man får arbeta med de bästa i branschen, och det är förstås en ynnest.

Hur ska man vara som person för att bli framgångsrik i det här yrket?

– Man måste vara extremt strukturerad och stresstålig för att hantera alla snabba puckar och stora beslut. Sedan behöver man vara ödmjuk och prestigelös. Man måste kunna tänka att det är vi tillsammans som ska göra det här. Lite tuff måste man vara också, man måste kunna se till projektets bästa och klara av att ställa krav.

Utvecklas du fortfarande?

– Absolut, hela tiden. Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur lite jag kan.

Hur är utvecklingsmöjligheterna på Erfator?

– Fantastiska! På Erfator har vi en hög ambitionsnivå vilket ger goda förutsättningar för oss anställda att få arbeta i projekt som är utmanande och lärande. Vi har också det vi kallar Erfator Akademi där man kan certifiera sig i olika ämnen såsom projektledning, upphandling och retorik, så visst finns det goda utvecklingsmöjligheter, för rätt personer. Om man vill lära sig och är beredd att arbeta hårt, då har man alla chanser att utvecklas.

Jag har själv suttit i ledningsgruppen och varit gruppchef med personalansvar för 16 konsulter, men det valde jag att hoppa av. Att vara specialist och driva projekt är det jag brinner för. Men det visar att det finns olika sätt att utvecklas inom Erfator.

Vad gör du om tio år?

Om tio år, då sitter jag nog i en båt och fiskar och så snickrar jag lite. Risken är väl att jag brinner så mycket för mitt jobb att jag inte vill släppa det helt när det är dags för pension. Men att göra karriär är inte min grej, jag får de utmaningar jag behöver i mitt dagliga jobb.

Just nu jobbar du mitt i stan, är det inte långt till kollegorna?

Nej, jag har ju varit på Erfator sedan 2007 och även om vi arbetar på olika projekt så har jag mycket kontakt med mina kollegor, vi ger varandra input hela tiden. Vi har en helt öppen dialog vilket är jätteviktigt. Visst får jag erbjudanden om att gå till andra företag, men det lockar inte. Här får jag arbeta med spännande, utmanande projekt lika mycket som någon annanstans. För våra uppdragsgivare spelar det ingen roll vilket företag jag tillhör.

Men det är människorna som arbetar på Erfator som håller mig kvar. Vi har ett öppet, prestigelöst klimat och vi gillar att umgås, även utanför jobbtid. Det är viktigt för samhörighetskänslan, just eftersom vi arbetar i olika projekt och inte möts dagligen. Gräset är inte grönare någon annanstans, det är grönast där man vattnar det och det gör vi verkligen på Erfator.

 

Anders Angbäck

Titel: Projektledare

Började på Erfator: 2007

Just nu: Projekt- och projekteringsledare för retaildelen av Mood District. Uppdragsgivare: AMF Fastigheter.

Bästa byggminnet: Som projekt- och projekteringsledare för Uppsala Centralstation.

Drömprojekt: Stora, komplexa samhällsprojekten som kräver samarbete från många håll.

När han inte jobbar: Reser, paddlar kajak, snickrar och påtar i landet på lantstället.