Nästan som att vara egen

Malin Haglund är frisören/egenföretagaren som tröttnade på sitt jobb och sadlade om till samhällsplanerare. Efter fyra års universitetsstudier och ett första jobb på Bygglovsavdelningen på Huddinge Kommun lyckades en vän locka över henne till Erfator, något hon är mycket nöjd över idag.

– Att jobba på Erfator är nästan som att vara sin egen säger hon. Så länge jag tar ansvar för mina projekt kan jag planera min tid och var jag jobbar så att det passar min kalender.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Förutom friheten och flexibiliteten så är det att jag får träffa så många människor – konstruktörer, arkitekter, tillgänglighetsexperter och rektorer mfl. Det är nog det jag gillar allra mest, att se till att kommunikationen med alla inblandade flyter på så att alla känner sig trygga i vad de ska leverera eller vad de kan förvänta sig från mig som projektledare.

Vilka är utmaningarna?

– Att jobba både i projekterings- och produktionsskedet är både utmanande och ger arbetet en tillfredsställande variation som tilltalar mig. En stor fördel med Erfator är att vi hjälps åt, om någon känner osäkerhet över något är det bara att be om hjälp. Det gör att man vågar hoppa på utmaningar som gör att man utvecklas och växer som person.

Vad driver dig i ditt jobb?

– När ett projekt går bra och folk känner sig nöjda, då mår jag bra. Det handlar mycket om kommunikation, en hyresgäst kanske inte kan få alla sina önskningar uppfyllda av ekonomiska skäl eller av andra orsaker, men om jag lyckas förmedla det och samtliga parter är nöjda med slutresultatet, då tycker jag att jag har lyckats.

Hur behöver man vara som person för att lyckas?

– Lyhörd och tydlig. Lyhörd för att förstå vad beställaren verkligen vill ha och behöver. Då måste jag tänka till och ställa en massa frågor så att vi kommer fram till rätt beslut. Tydlig för att det skapar förtroende hos alla inblandade.

Hur är det att jobba på Erfator?

– Vi är ett jättehärligt gäng och det är trevlig stämning här. Vi gör mycket olika aktiviteter tillsammans och har roliga konferenser. Sedan har vi många spännande och varierande uppdrag vilket ändå är det viktigaste. Om jag känner mig lockad att jobba med något särskilt projekt, kan jag förmedla det och så planerar vi för en lösning så att jag når mitt mål och får testa på något nytt. Det finns en stor flexibilitet där.

Hur skulle du beskriva företagskulturen?

– Det är högt i tak, jag kan verkligen säga vad jag tycker och få gehör för mina åsikter. Alla är hjälpsamma vilket ger en skön känsla av samhörighet och arbetsglädje.

Och utvecklingsmöjligheterna?

– Det beror mycket på en själv, men om man vill utvecklas och ta nya, större eller annorlunda projekt så får man hjälp och stöttning till att göra det. Det gäller även behov av utbildning. Tillsammans med närmsta chef diskuterar vi oss fram till utvecklande och intressanta kurser.

 

Malin Haglund

Titel: Projektledare

Började på Erfator: 2011

Just nu: Projektledning av Stenmoskolans om- och tillbyggnad. Tillbyggnad av gymnasium i Huddinge med ny bygghall, samt andra projekt så som renovering av idrottshallar mm.

Bästa byggminnet: Det hon gör just nu, en blandning av projektering, upphandling och produktion.

Drömprojekt: Planering och projektledning med inriktning på tidiga skeden av en process, innan saker beslutas i detaljnivå.

När hon inte jobbar: Skissar på eget drömhus, umgås med familjen, åker skidor och skridskor eller påtar i jorden och odlar.