Erfator lanserar ett glassigt erbjudande till unga ingenjörer

Erfator lanserar ett glassigt erbjudande till unga ingenjörer

Igår gick arbetsmarknadsmässan Lava på KTH i Stockholm av stapeln och Erfator var på plats för att ta upp kampen med hundratalet andra företag om de bästa talangerna. Då portarna slogs upp lanserades ett erbjudande om en heltidstjänst som junior projektledare och företagets egna young professionals höll speedintervjuer på plats i Erfators monter med de personer som visade intresse.

– Det är verkligen jätteroligt att kunna möta studenterna med ett skarpt jobberbjudande, säger Pontus Gestrin, rekryteringsansvarig för tjänsten och junior projektledare på Erfator. Vi har dessutom gjort det möjligt för kandidaterna att välja att spela in en video istället för att skicka in ett traditionellt CV och hoppas på det här sättet kunna göra processen lite roligare och mer personlig, avslutar han.

I montern hade studenterna även chans att ställa frågor och bolla idéer över en mjukglass och en kopp kaffe med Erfators unga representanter, som förra året själva stod inför samma karriärval.

– Jag tror att dessa personliga möten ger ett otroligt mervärde för båda parter, även om vi med dagens digitala verktyg snabbt kan lära känna varandra och få en första indikation på om vi har en vinnande matchning, säger Stefan Andersson, affärsområdesansvarig på Erfator. Utifrån en rekryteringssynpunkt är det också viktigt att delta i denna typ av forum för att förstå vad som förväntas av oss som företag av våra framtida medarbetare och branschkollegor, avslutar han.

Lava drivs ideellt av samhällsbyggnadsstudenterna och är Sveriges i särklass största arbetsmarknadsdag för en enskild sektion. Över 150 studenter är engagerade både före och under mässan för att få allt att flyta och fungera.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sofie Fjellgren, marknadskoordinator

Tel. (+46) 8 695 27 07