Erfators utbildningslöfte inför det nya året

För två år sedan lanserade Erfator och branschkollegan Projektgaranti en egen Akademi med syfte att vidareutbilda sina medarbetare i ämnen som är viktiga att kunna driva projekt på ett framgångsrikt sätt. Under dessa fyra terminer har både juniora och seniora projektledare bytt skrivbordet och bygget mot skolbänken för att antingen fräscha upp eller tillgodogöra sig helt nya kunskaper och meriter.

Ett stort fokus har sedan starten legat på att lyfta fram och skapa en större förståelse för de interpersonella och kommunikativa dimensionerna av projektledning, samt betydelsen av dessa i projektets alla skeden. Kursutbudet har fått bra respons och ledarskap och retorik har exempelvis varit några av de mest uppskattade momenten, parallellt med mer branschspecifika områden som upphandling och entreprenadjuridik.

Redan den 12 december avfyrade Erfator och Projektgaranti, tillsammans med nya samarbetspartnern Helm, startskottet för 2018 års utbildningssatsning. Först ut var Sweden Green Building Council’s baskurs i Miljöbyggnad som förde samman 25 medarbetare från de tre bolagen till en heldagsutbildning i Erfators lokaler i Münchenbryggeriet i Stockholm. Kursledare Magnus Heier fick ta emot många frågor under dagen och var mycket nöjd med det engagemang och den nyfikenhet han mötte bland deltagarna. – Att föreläsa för ett intresserat gäng är alltid är kul! säger Magnus.

Sara Karakani arbetar som projektledare på Erfator och har deltagit på flera av de kurser som har erbjudits under de senaste två åren. – Det bästa med Akademin är att du styr din egen utveckling och att din arbetsgivare inte bara ger dig verktygen för att växa i din nuvarande roll, utan faktiskt säkerställer att du behåller din attraktivitet på arbetsmarknaden, förklarar hon.

– Vår ambition är att ständigt bli bättre både på att kunna leverera den sammansättning av kompetenser som marknaden och kunderna efterfrågar, samt lyssna till vad som verkligen driver och motiverar våra medarbetare, säger Stefan Andersson, affärsområdeschef på Erfator. – Här tar Akademins tre samarbetspartners stöd i varandra och vi välkomnar andra aktörer som är intresserade av att ansluta till denna kunskapsplattform, avslutar han.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Andersson, affärsområdeschef, tel. 08-695 27 42