Färgstarkt och fullt hus på årets Arena Samhällsbyggnad

Den 4 oktober bjöd Erfator Projektledning in till 2017 års upplaga av Arena Samhällsbyggnad, som fokuserade på den mänskliga faktorn vid projektledning och hur man bygger vinnande team. Seminariet ägde rum i hjärtat av Erfators lokaler på Münchenbryggeriet och samlade närmare hundratalet leverantörer, samarbetspartners och branschkollegor till ett fullspäckat program.

Eftermiddagen inleddes med en inspirerande och tänkvärd föreläsning av Leif E. Andersson, leg. psykolog och datavetare med tjugo års erfarenhet inom ledarskapsutveckling. Under sin presentation beskrev Leif hur man genom OBM (Organizational Behavior Management), ett forskningsområde som tillämpar samma teorier och metoder som kognitiv beteendeterapi, kan hantera den mänskliga faktorn i projekt. Han slog fast att projektledning är en av de svåraste ledarrollerna, då man har stort ansvar men sällan befogenhet att styra över sina resurser. För detta konstaterande fick han medhåll från många publiken, som passade på att ställa frågor kring vilka verktyg man kan dra nytta av.

Efter en bensträckare där gästerna hade chans att knyta nya kontakter var det dags för dagens andra talare, Annika R Malmberg Hamilton, framgångsexpert och certifierad i den pedagogiska modellen Insights Discovery, som beskriver personlighetstyper genom färger. Under en humoristisk och igenkännande föreläsning visade Annika hur dessa faktorer påverkar hur vi kommunicerar med varandra och hur man genom en ökad medvetenhet kan bygga starka team som tar vara på allas unika tändvätska.

Med denna temperaturhöjare avslutades seminariet och Erfator bjöd in de som önskade fortsätta nätverka till en färgstark latinamerikansk afton med buffé från restaurang Supper och livemusik av Sthlm Bossanova Quartet. Två av höjdpunkterna under kvällen var en utlottning av biljetter till Projektnärings höstträff och en energifylld sambashow som slutade med ett sambatåg genom Erfators lokaler och lockade fram många skratt.

Med Arena Samhällsbyggnad vill Erfator skapa en mötesplats för kunskapsutbyte och lärande. Tillsammans med våra leverantörer, samarbetspartners och branschkollegor samlas vi varje år för att nätverka och fördjupa oss i aktuella ämnen som påverkar oss i vårt yrke och vår vardag. Målsättningen är att skapa synergier och ligga i framkant i utvecklingen inom projektledning och ledarskap, samt på ett transparent sätt dela med oss av våra erfarenheter.

Mer bilder från Arena Samhällsbyggnad på Instagram