Nya Haningeterassen | Brf. Blicken

Vid området intill Handenterminalen i Stockholm växer Nya Haningeterrassen fram till en levande stadsdel med ca 600 bostäder, biograf, butiker, restauranger, ett specialistsjukhus och en ny modern bussterminal.

Områdets första hus är Riksbyggens Brf Blicken, ett 18 våningar högt hus byggt i vinkel med en storslagen utsikt och lummig terrass med inglasat orangeri. Hela fastigheten har ett starkt hållbarhetsfokus och som ett led i att minska bilberoendet i området och och antalet p-platser i byggnaden initierade exempelvis Riksbyggen tillsammans med Vinnova och KTH forskningsprojektet “Innovativ parkering”. Vidare ställde kommunen krav på att det maximalt fick byggas 0,5 p-plats per lägenhet i Brf Blicken.

Erfators uppdrag innefattade Kvalitet-, miljö- och arbetsmiljösamordning i projektet.

Bild: Riksbyggen  |  Illustration: Brunnberg & Forshed

 

Om projektet:

Kund: Strabag | Riksbyggen

Projekt: Nya Haningeterassen | Kv. Blicken

Vårt uppdrag: Kvalitet-, miljö- och arbetsmiljösamordning

Projekttid: 2017-2018

Investering: 200 Mkr