Rätt ut i hetluften

Stefan Söderberg har gått den krokiga vägen in i byggbranschen. Från IT-jobb till larminstallationer till el-studier för att sedan bli erbjuden jobb som projektledare för mindre ombyggnadsuppdrag av hotell och restauranger. Efter det har uppdragen växt både i storlek och komplexitet.

Innan Stefan började på Erfator arbetade han som projektledare på CBRE och dessförinnan på Projektledarhuset. Här på Erfator har han bara hunnit vara i cirka två månader men han känner sig redan varm i kläderna.

– Jag lockades av alla häftiga projekt som Erfator har – stora arenor och andra byggnader här i Stockholm som folk känner till. Jag såg utvecklingsmöjligheterna i det och gillade tanken på att få vara med i byggprojekt som jag kan känna mig stolt över när jag blir gammal. När jag väl började på Erfator hann bläcket på anställningsavtalet knappt torka innan jag kastades in i uppdraget för Fortum. Här får jag verkligen de utmaningar jag längtat efter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Oj, det är så mycket. Som projektledare i byggbranschen får man träffa väldigt många duktiga människor som är specialister inom sina områden – el, styr, brand, tillgänglighet, arkitekter. Är man intresserad av att lära sig mer så kan man verkligen göra det. Jag gillar också att leda och samordna alla som är med i projektet, det är lite som att vara mitt i stormens öga. Sedan är det en roll som innebär mycket frihet. Det är ingen som petar i vad jag gör av mina timmar utan jag får lösa uppgiften bäst jag vill. Man behöver vara en duktig ledare för att lyckas, både av sig själv och andra.

Trots att Stefan bara hunnit fylla 33 år har han redan hunnit nischa in sig. Att bygga nya kontor i gamla byggnader kan han prata länge om.

– Det är lite min grej, att ge gamla kåkar ett fortsatt liv och att kombinera nytt med gammalt. Nyproduktion blir så lätt opersonligt, men när man bygger om en gammal kåk finns det en historia och en själ som man kan låta leva kvar. Man kan man plocka fram delar och detaljer som får föra historien vidare.

Vad gör du om 10 år?

–  Jag jobbar nog fortfarande i samma bransch, men kanske i en annan roll. Jag kan mycket väl tänka mig att jobba på en annan sida om bordet, kanske som beställare eller som entreprenör.

Hur skulle du beskriva kulturen på Erfator?

– Jag gillar Erfators platta organisation med få chefer och ett fungerande mentorskap. Jag känner redan nu att det finns en kultur som säger att vi medarbetare är viktiga för bolaget, att det är vi som ÄR bolaget. Man har fattat att om man vill ha bra, kompetent personal måste man också vara en bra arbetsgivare. Konkret handlar det om att man satsar på utveckling och utbildning och att man frågar oss medarbetare vad som är viktigt för oss. Man jobbar med mjuka värden som trivsel, trygghet, frihet och så vidare. Det märks också att de som jobbar här gillar att umgås, det är bra uppslutning när det bjuds in till AW, både bland oss som jobbar här idag och bland folk som gått vidare till nya uppdrag.

 

 

 

Stefan Söderberg

Titel: Projektledare

Började på Erfator: 2015

Just nu: Projektledare för ombyggnationen av Fortums svenska huvudkontor som huserar i en K-märkt gammal byggnad på Lidingövägen.

Bästa byggminnet: Ombyggnationen av gamla Tobaksmonopolet till Monopolet där ett antal möbel- och designföretag har sina kreativa kontor och showrooms i det man kallar för Stockholm Design District.

Drömprojekt: Mitt nuvarande projekt är lite av ett drömprojekt, dels för att det handlar om att bygga nytt kontor i gammal miljö, dels för att det är det största och mest komplexa projekt jag drivit hittills.

När han inte jobbar: Är på sjön, åker motorcykel, spelar i band, badminton, reser.